Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.780 26.128 Wino od samego początku z...
7 godzin(y) temu
przez Prezes_07'
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.779 44.324 Uniwersalny zestaw drożdż...
17-11-2022, 10:21
przez kaminskainen
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
144 2.759 Gronowe - KROK PO KROKU (...
10-10-2022, 09:19
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
718 11.589 Korzuch czy pleśń
18-11-2022, 00:48
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.322 42.183 Wino DR + Głóg kilka pyta...
03-12-2022, 10:21
przez dadar
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
123 4.213 Wino z Zielonej Herbaty z...
23-10-2022, 18:37
przez te kiero
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
940 18.886 Wino ze świeżych ziół
11-09-2022, 17:19
przez Damian90
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.371 22.850 Prośba o opinię
04-12-2022, 21:49
przez MatiPuchacz
Technika degustacji
3 84 Szkło do degustacji - ilu...
14-10-2021, 14:15
przez alskarus