Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.788 26.200 Dostępność cukru dla droż...
19-03-2023, 12:06
przez Mikael
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.783 44.346 Wskazania Blg a pektoenzy...
15-03-2023, 15:29
przez von Vinentropp
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
145 2.765 POMOCY bo nie mogę sobie ...
11 godzin(y) temu
przez maciek19660714
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
718 11.589 Korzuch czy pleśń
18-11-2022, 00:48
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.324 42.191 Wino dereniowe - relacja.
07-03-2023, 05:55
przez drajla
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
123 4.214 Wino z Zielonej Herbaty z...
13-12-2022, 19:43
przez HeniekStarr
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
941 18.894 Wino ryżowe - Pomocy
04-02-2023, 13:02
przez bigosikk
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.381 22.923 Zbyt wyczuwalny alkohol
12-03-2023, 08:35
przez men
Technika degustacji
3 84 Szkło do degustacji - ilu...
14-10-2021, 14:15
przez alskarus