Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.722 25.762 Jesteś tu nowy? Przywitaj...
18-01-2022, 09:56
przez Grisha88
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.774 44.289 Klarowin 2 wywołał zmętni...
25-01-2022, 15:20
przez gynek63
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
142 2.745 Drożdże do win gronowych
14-07-2021, 16:26
przez vanKlomp
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
712 11.538 Redukcja kwasów
20-12-2021, 21:51
przez vanKlomp
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.310 42.086 Wino wiśniowe - prośba o ...
12-01-2022, 00:06
przez Boullii
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
123 4.209 Wino z kwiatów lilaka pos...
24-09-2021, 13:11
przez kaminskainen
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
938 18.875 Eksperyment, nowa baza do...
20-12-2021, 12:48
przez Destrujo
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.361 22.771 Trójniak - prośba o opini...
22-01-2022, 13:43
przez Boullii
Technika degustacji
3 84 Szkło do degustacji - ilu...
14-10-2021, 14:15
przez alskarus