![]() |
Spirytus - Wersja do druku +- Forum Domowych Winiarzy (https://wino.org.pl/forum) +-- Dział: Technologia win domowych oraz miodów pitnych (https://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=120) +--- Dział: Podstawy technologii... (https://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=29) +---- Dział: Mieszanie, doprawianie i korekta wad win (https://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=44) +---- Wątek: Spirytus (/showthread.php?tid=2905) |
Spirytus - alienno - 17-03-2005 mam pytanko mac winka mozna podniesc dolewajac spirytusu mozecie mnie oswiecic w jakich ilosciach i kiedy sie dodaje - moonjava - 17-03-2005 zalezy jaki to spir, jak 95% to 12ml/L wina zeby podniesc moc o 1%. Dodaje sie róznie, w zal. od potrzeby, np: zeby zatrzymac ferm., weliminowac chorobe, zakonserwowac, nadac winu charakter, zeby w beret pizgalo.... itp itd. ![]() lektura obowiązkowa ![]() - alienno - 17-03-2005 wielkie thx a chodzi mi narazie o podniesieniu mocy a nastepne chce zrobic zabijajace ![]() |