Forum Domowych Winiarzy
Spirytus - Wersja do druku

+- Forum Domowych Winiarzy (https://wino.org.pl/forum)
+-- Dział: Technologia win domowych oraz miodów pitnych (https://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Dział: Podstawy technologii... (https://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=29)
+---- Dział: Mieszanie, doprawianie i korekta wad win (https://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=44)
+---- Wątek: Spirytus (/showthread.php?tid=2905)



Spirytus - alienno - 17-03-2005

mam pytanko mac winka mozna podniesc dolewajac spirytusu mozecie mnie oswiecic w jakich ilosciach i kiedy sie dodaje


- moonjava - 17-03-2005

zalezy jaki to spir, jak 95% to 12ml/L wina zeby podniesc moc o 1%. Dodaje sie róznie, w zal. od potrzeby, np: zeby zatrzymac ferm., weliminowac chorobe, zakonserwowac, nadac winu charakter, zeby w beret pizgalo.... itp itd. :big:

lektura obowiązkowa :ksiazka: ---> :pomysl:


- alienno - 17-03-2005

wielkie thx a chodzi mi narazie o podniesieniu mocy a nastepne chce zrobic zabijajace :P