Liczba postów: 35
Liczba wątków: 5
Nastrój: Nemo sine vitiis est
Za niedługo będę nastawiał wino ryżowo-rodzynkowe. Chciałbym, żeby w smaku przypominało Martini Bianco. Może ktoś zna odpowiednie przyprawy lub wie jak to zrobić, aby uzyskać taki właśnie smak? Może jakieś proporcje?
P.S. wasze kobietki będą wam wdzięczne he he
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 5
Nastrój: Nemo sine vitiis est
Hej ludziska
Nikt nie wiem co moge dodać, żeby zrobić moje małe martini?
Please

bo jeśli mojej kobiecie nie zrobie martini to mnie wygoni z moimi winkami
Liczba postów: 2.862
Liczba wątków: 33
Nastrój: Dum spiro, spero.
Mam powazne obawy , czy z takiego wina w ogole da sie Martini zrobic. Do Martini jest potrzebne b. lekkie gronowe (biale). Nie zrobisz z kozla wierzchowca. Pozdr.
Liczba postów: 1.722
Liczba wątków: 41
Biowin ma różne gotowe mieszanki, oczywicie żadna nie nazywa się martini, ale vermouth biały, czerwony, słodki, deserowy. Każda ma trochę inne składniki, wypróbowałem już trzy i stwierdzam, że dobrze zrobiłem dodając od siebie jeszcze piołun polski, arcydzięgiel i kozłek. Natomiast z ryżu gronowego nie zrobisz, i chyba wszystkie starania uczynienia zeń Martini Bianco spełzną na niczym. Ale r-r z tymi przyprawami jest całkiem OK.
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 4
Nastrój: Spoko luzz bluzz
Moim zdaniem jest tak jak koledzy mówią. Ale według mnie zioła z przepisu Skrzycha na ryżowo rodzynkowe .Zrobiłem tak już 3 sztuki i zalatują mi Martini.
Po za tym nie stosuj Bayanusów za bardzo sie na takie wino nie nadają, bo wyjdzie jałowy smak.
Liczba postów: 4.733
Liczba wątków: 31
Nastrój: roztargniony
myślę, że przez dwa lata kolega Carson jakoś wybrnął z kłopotu .....