Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wymrażanie kwasu w winie - jak?
#1
Wystawiłem na balkon kanisterki z kwaśnym winem celem redukcji owego kwasu. Z tego, co widzę, coś tam na dnie się już wytrąciło.

Pytanie - na ile to "coś" jest rozpuszczalne (tzn, czy mam później delikatnie ściągać wino znad kryształków, czy można się nie przejmować, bo się powtórnie nie rozpuszczą)?

Drugie pytanie - trzymać cały czas wino na balkonie, czy np na dzień wstawiać do dodatniego temperaturowo pomieszczenia, a na noc wystawiać z powrotem na zewnątrz?



Wiadomości w tym wątku
Wymrażanie kwasu w winie - jak? - przez marcinp - 04-01-2010, 13:11
[Bez nazwy] - przez kilis - 04-01-2010, 14:29
[Bez nazwy] - przez marcinp - 04-01-2010, 15:03
[Bez nazwy] - przez muddy13 - 04-01-2010, 15:18
[Bez nazwy] - przez kilis - 04-01-2010, 16:15
[Bez nazwy] - przez marcinp - 04-01-2010, 16:22
[Bez nazwy] - przez kilis - 04-01-2010, 16:33

Skocz do: