Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pigwowiec, jabłko, ryż
#6
Co do klarowania to ja radzę po prostu czekac. Piszesz, że osad się wytrąca więc wszystko w porządku. Pigwa ma to do siebie, że długo się klaruje i wytrąca oasad nawet wtedy gdy mysli się, że jest już bardzo klarowna :lol: Takie jest moje doswiadczenie jesli chodzi o wyrób nalewek z tego owocu, myslę, że podobnie wygląda z winami. W klarownych nalewka pigwa wytrąca jeszcze osad nawet po roku.

Pytanie odnosnie mieszania:
Spróbowałabym połączyc pigwę z ryżowym w proporcji 1:3. Obecnie robię wino ryżowo-pigwowe i zapowiada się bardzo dobrze. Wina jabłkowego nie lubię i w zasadzie nie umiem doradzic, ale myslę, że też raczej z pigwą niż z ryżem :jezor:



Wiadomości w tym wątku
Pigwowiec, jabłko, ryż - przez jaro1 - 22-01-2004, 10:06
[Bez nazwy] - przez patricus - 22-01-2004, 10:34
[Bez nazwy] - przez jaro1 - 22-01-2004, 11:08
[Bez nazwy] - przez Agnieszka - 22-01-2004, 11:29
[Bez nazwy] - przez jaro1 - 22-01-2004, 12:04
[Bez nazwy] - przez Agnieszka - 22-01-2004, 12:39

Skocz do: