11-08-2004, 19:23
Cześć, oczywiście pytanie było mało precyzyjne.
Porzeczkowe rozrabiam 1 część moszczu do 1 części wody, np. wtym roku 8do8 i 4kg cukru, drozdze +pozywka, temperatura23stopnie... Smak tego octu
wystepował za kazdym razem , czy chciałem zrobić wytrawne czy słodkie(choć słodkich nie lubię)
A zwinogron to 20l moszczu czerwonego +litr wody 2kg cukru drozdze pozywka.Ale temperatura średnia okolo 17stopni.
Trzy tygodnie temu zarobilem porzeczkowe pewnie znowu będzie.
Pozdrowienia doro
Porzeczkowe rozrabiam 1 część moszczu do 1 części wody, np. wtym roku 8do8 i 4kg cukru, drozdze +pozywka, temperatura23stopnie... Smak tego octu
wystepował za kazdym razem , czy chciałem zrobić wytrawne czy słodkie(choć słodkich nie lubię)
A zwinogron to 20l moszczu czerwonego +litr wody 2kg cukru drozdze pozywka.Ale temperatura średnia okolo 17stopni.
Trzy tygodnie temu zarobilem porzeczkowe pewnie znowu będzie.
Pozdrowienia doro