Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ocet w winie
#15
Ale drożdże od 17 st. C nie umrą :big: po prostu fermentacja zwolni, jak temp. wzrośnie, to i fermentacja przyśpieszy. Jeżeli rzeczywiście nie spadnie poniżej 17 to ja bym się nie przejmował, bo poniżej 15 to już może być za zimno. Styropian raczej nie zaszkodzi, ale powinno wystarczyć obłożenie szmatami. Nastaw w trakcie fermentacji burzliwej wytwarza ciepło, więc jeśli go zabezpieczysz styropinaem czy szmatami będzie niejako sam się grzał od środka.



Wiadomości w tym wątku
ocet w winie - przez doro - 08-08-2004, 19:22
[Bez nazwy] - przez AramiS - 08-08-2004, 22:14
[Bez nazwy] - przez Stefan - 09-08-2004, 09:56
[Bez nazwy] - przez doro - 11-08-2004, 19:23
[Bez nazwy] - przez Hiras - 11-08-2004, 20:43
[Bez nazwy] - przez Stefan - 12-08-2004, 07:28
[Bez nazwy] - przez Maciej - 12-08-2004, 09:06
[Bez nazwy] - przez doro - 12-08-2004, 15:39
[Bez nazwy] - przez Stefan - 13-08-2004, 08:49
[Bez nazwy] - przez doro - 17-08-2004, 20:08
[Bez nazwy] - przez Stefan - 19-08-2004, 11:40
[Bez nazwy] - przez doro - 20-08-2004, 15:27
[Bez nazwy] - przez kopyr - 20-08-2004, 15:49
[Bez nazwy] - przez doro - 23-08-2004, 15:19
[Bez nazwy] - przez kopyr - 23-08-2004, 15:28
[Bez nazwy] - przez Rudi Fazer - 23-08-2004, 17:14
[Bez nazwy] - przez doro - 04-09-2004, 18:13

Skocz do: