Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dodać pirosiarczyn czy nie?
#4
Pirosiarczyn nie spowoduje przyspieszenia fermentacji, a wręcz przeciwnie, jej przerwanie. Nie wiem, jakie masz zamiary, ale radzę zostawic nastaw w spokoju i dac drożdżom trochę czasu na dokończenie pracy przy Twoim winku. Poczekaj, aż CO2 przestanie wydobywac się z rurki, sciągnij znad osadu i wtedy zasiarkuj, 5-7g/100 litrów nastawu.
Cierpliwosci...



Wiadomości w tym wątku
Dodac pirosiarczyn czy nie? - przez Zapalony winiarz - 12-08-2003, 15:27
[Bez nazwy] - przez Greg - 12-08-2003, 15:33
Pirosiarczyn potasu... - przez Zapalony winiarz - 12-08-2003, 16:12
[Bez nazwy] - przez Greg - 12-08-2003, 16:30

Skocz do: