Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Choroby win - opisy
#4
Kto z was miał taki przypadek: na powierzchni wina w gąsiorku pojawiła się pokawałkowana skórka (podobna do tej co czasem się pojawia na herbacie), nie ma zmiany smaku, zapachu, barwy (notabene wino-z róży, jest okropne (roczne), kwasne-13 g/l (za dużo dosypałem cytrynowego) i mocne). Fakt - przez miesiąc nie było wody w rurce (stało w piwnicy ciepłej niestety). Choroba czy błonka drożdżowa?



Wiadomości w tym wątku
Choroby win - opisy - przez Marco de Mon - 30-08-2003, 23:50
[Bez nazwy] - przez Mariusz - 31-08-2003, 09:39
Drożdzowy posmak - przez g70104sm - 31-08-2003, 11:24
[Bez nazwy] - przez Piter - 14-11-2003, 15:01

Skocz do: