08-12-2003, 19:02
mam pewien problem z winkiem z aroni to znaczy.
Nastawiłem winko 4 miesiące temu dałem 7 kilo aroni nie miałem więcej więc kupiłem sliwki i dodałem ich 10 kilo to zalałem wodą dałem cukiem drozdże to wszystko w butli 35 l. cukier dodawałem w jakichs 4 porcjach wsumie jakies 6 kg.
A teraz jaki mam z tym problem sliwki juz prawie wszystkie sie rozpadły i opały na dno no zostało kilka sztuk, ale aronia nadal jest u gury i to jakies 60% tych owoców. winko jeszcze fermentuje to znaczy poleci bąbelek raz na jakies 4 min. co robic czemu aronia nie opada (może dodac cukru przestawic w cieplejsze miejsce) ? Pmużcie
Nastawiłem winko 4 miesiące temu dałem 7 kilo aroni nie miałem więcej więc kupiłem sliwki i dodałem ich 10 kilo to zalałem wodą dałem cukiem drozdże to wszystko w butli 35 l. cukier dodawałem w jakichs 4 porcjach wsumie jakies 6 kg.
A teraz jaki mam z tym problem sliwki juz prawie wszystkie sie rozpadły i opały na dno no zostało kilka sztuk, ale aronia nadal jest u gury i to jakies 60% tych owoców. winko jeszcze fermentuje to znaczy poleci bąbelek raz na jakies 4 min. co robic czemu aronia nie opada (może dodac cukru przestawic w cieplejsze miejsce) ? Pmużcie
