• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Giełda › Co i gdzie można kupić v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »

www.enotech.pl

Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
www.enotech.pl
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
Liczba postów: 395
Liczba wątków: 14
Nastrój: OK!
16-06-2010, 16:16
Witajcie !

Pragnę poinformować, że w ostatnich dniach uruchomiłem sklep internetowy z akcesoriami dla winiarzy.

Zapraszam na zakupy. Do wygrania atrakcyjna nagroda - szczegóły w sklepie.

Wszelkie sugestie związane z wyglądem i funkcjonowaniem serwisu będą mile widziane.

www.enotech.pl

Pozdrawiam,

Michał Kwiatkowski
Szukaj
Odpowiedz
tata1959 Offline
Cysorz 2017 i 2019
Liczba postów: 5.626
Liczba wątków: 236
Nastrój: Nareszcie!
16-06-2010, 19:09
Kwiatku - zarzuć tam grządkę na temat kosztów wysyłki (Regulamin sklepu) bo nawet jak jest to nie widziałem, a powinien się "rzucać w oczy".
Zwykle zaczynam od Regulaminu i kosztów przesyłki i jak nie ma, albo koszty wysyłki czy warunki są "be" to sklep też jest "be".
Generalnie dobrze zaczynasz i niech Ci się wiedzie.
Szukaj
Odpowiedz
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
16-06-2010, 19:28
Jest regulamin, ale wszystko wskazuje na to, że zbyt mało widoczny. W ciągu kilku dni naniosę niezbędne poprawki. Dzięki za wskazówki :)
Szukaj
Odpowiedz
piwkot Offline
Starszy winiarczyk
**
Liczba postów: 449
Liczba wątków: 8
16-06-2010, 20:07
Gratuluję i życzę sukcesów ! Ale ceny, szczególnie balonów, nie powalają. Moim, zdaniem to co na początku przyciąga klienta to właśnie cena. Bo przecież nic o firmie nie wiadomo, tzn. o terminowości, jakości produktów, możliwości dostosowania do potrzeb klienta. Dlatego jedyna możliwością na początku jest poprawne operowanie cena, tak aby zachęcić do siebie ludzi. Jest to szczególnie ważne w sklepach internetowych. W normalnym sklepie można jeszcze walczyć np. lokalizacją. Ważne też jest, aby mieć w asortymencie produkt niespotykany nigdzie indziej, to też przyciągnie klientów. A jeśli klienci już będą wtedy nawet jak cena wzrośnie będzie działać tzw. kwestia przyzwyczajenia i dobra opinia o sklepie.
Szukaj
Odpowiedz
Luku Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 215
Liczba wątków: 4
Nastrój: Dziko-różany[!]
16-06-2010, 20:42
Witam i szczerze gratuluję startu, bo czekałem na to ładny kawałek czasu - od momentu naszej wymiany e-mailowej!
Na rynku jest potrzebna konkurencja, gdyż to mobilizuje do bardziej wytężonej pracy. Już bardzo wkrótce będę mógł się pochwalić moim, przygotowywanym od dawna projektem.

Raz jeszcze winszuję i życzę samych sukcesów!

Pozdrawiam wszystkich,
Łukasz
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Kko666 Offline
Winiarz
Liczba postów: 681
Liczba wątków: 38
Nastrój: Jak Cabernet sauvignon ;)
16-06-2010, 22:10
Czy ilość zakupów zwiększa szanse na wygraną konkursową ?
(np. 5 zakupów po 30 zł zamiast jednego za 150 :big: )
Szukaj
Odpowiedz
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
17-06-2010, 04:57
W losowaniu wezmą udział wszystkie zamówienia złożone w czasie trwania konkursu. Jeśli złożysz 5 zamówień spełniających wymagania odnośnie kwoty zakupów, to wszystkie 5 weźmie udział w losowainu.
Szukaj
Odpowiedz
krokodyl Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 3
17-06-2010, 09:33
Złożyłem jedno większe zamówienie, zamiast ośmiu małych, ale jakoś to przeżyję:helo:
Szukaj
Odpowiedz
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
23-06-2010, 20:18
(16-06-2010, 19:09)tata1959 napisał(a): Kwiatku - zarzuć tam grządkę na temat kosztów wysyłki (Regulamin sklepu) bo nawet jak jest to nie widziałem, a powinien się "rzucać w oczy".

Regulamin został przeniesiony w bardziej widoczne miejsce. Znajduje się w dolnej części menu, po lewej stronie.

Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki. Dzięki nim już kilka rzeczy zostało zmienionych (poprawionych).
Szukaj
Odpowiedz
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
10-07-2010, 11:12
Czas składania konkursowych zamówień powoli się kończy. 16 lipca losujemy stojak. Każdy ma szansę wygrać. Prawdopodobieństwo wygrania stojaka jest całkiem spore. Zachęcam do zakupów !
Szukaj
Odpowiedz
emto Offline
Winiarski Mistrz
Liczba postów: 1.913
Liczba wątków: 84
Nastrój: Je ne suis pas Charlie!
19-07-2010, 11:25
(10-07-2010, 11:12)kwiatek napisał(a): (...)16 lipca losujemy stojak(...)
Losowanie się odbyło? Kto wygrał?
Szukaj
Odpowiedz
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
19-07-2010, 20:07
Przepraszam, że nie ogłosiłem oficjalnie - myślę, że zwycięzca sam się pochwali. A co tam... Może nie będzie miał mi za złe. Wygrał kolega krokodyl ! Teraz tylko czekam na informację odnośnie wybranego koloru.
Dziękuję wszystkim Forumowiczom, którzy dokonali zakupów w moim sklepie i oczywiście zapraszam ponownie!
Szukaj
Odpowiedz
krokodyl Offline
Winiarczyk
*
22-07-2010, 10:52
(19-07-2010, 20:07)kwiatek napisał(a): Przepraszam, że nie ogłosiłem oficjalnie - myślę, że zwycięzca sam się pochwali. A co tam... Może nie będzie miał mi za złe. Wygrał kolega krokodyl ! Teraz tylko czekam na informację odnośnie wybranego koloru.
Dziękuję wszystkim Forumowiczom, którzy dokonali zakupów w moim sklepie i oczywiście zapraszam ponownie!

Dziękuję bardzo. Regał dziś dotarł do mnie. Ja jestem w pracy, wiec go nie widziałem jeszcze, ale żonie się spodobał.Pozdrawiam
Szukaj
Odpowiedz
Sean Dillon Offline
Leon Zawodowiec (VERY Very Bad )
Liczba postów: 1.146
Liczba wątków: 44
Nastrój: szatański!!!
22-07-2010, 17:51
Stronka super, ladnie zrobiona, starannie, jednak nie ma szans abym sie na niej zarejestrowal i cokolwiek kupil. Czytajac Twoj regulamin sklepu nie bylbym sklonny wyslac Ci nawet maila z zapytaniem.

Mam kilka pytań: co rozumiesz przez "sytuacje wyjatkowe"- jak dla mnie to przesylka moze isc i 3 mce i nic nie mozna z tym zrobic...
Jak sie dobrze wczytalem to w ustawie o ochronie danych osobowych nie ma napisane do jakiego celu bedziesz te dane uzywac...
W regulaminie nie ma o adresie swojej siedziby i pełnej nazwie gdzie te beda te dane przetrzymywane
celu zbierania danych- do czego bedziesz ich uzywac, a w szczególności o znanych mu w czasie udzielania informacji lub przewidywanych odbiorcach lub kategoriach odbiorców danych, ze dane beda usuniete po zakonczonej transakcji na zyczenie kupujacego,
prawie dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania,.

w zasadzie nie ma wcale polityki prywatnosci.....nie widzi mi sie dostawca co nie dba o dane kupujacych w odpowiedni sposob...
Szukaj
Odpowiedz
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
23-07-2010, 09:36
Bardzo Zły Moderatorze, postaram się rozwiać Twoje wątpliwości.
(22-07-2010, 17:51)Sean Dillon napisał(a): Mam kilka pytań: co rozumiesz przez "sytuacje wyjatkowe"

Sytuacje wyjątkowe to obiektywne przyczyny, które opóźniają dostawę towaru do klienta. Pozwól, że podam przykłady. Jednym z nich może być opóźnienie ze strony mojego dostawcy, na które niestety nie mam wpływu. Może zdarzyć się też sytuacja powodziowa, która powoduje paraliż komunikacyjny i nie tylko, a co za tym idzie - opóźnienie w dostawie przesyłek. Poki co takie sytuacje nie miały miejsca, a ten punkt został dodany do regulaminu, żeby w razie problemów uniknąć nieprzyjemności.

(22-07-2010, 17:51)Sean Dillon napisał(a): jak dla mnie to przesylka moze isc i 3 mce i nic nie mozna z tym zrobic...

Taka sytuacja z pewnością nie będzie miała miejsca, gdyż wszystkie przesyłki, czy to kurierskie czy pocztowe są rejestrowane - mają indywidualny numer nadania dzięki, któremu możemy sprawdzić drogę przesyłki i przyczynę niedoręczenia lub opóźnionego doręczenia. Jeśli przesyłka nie zostanie doręczona w ciągu 4 dni roboczych przez Pocztę Polską lub w cięgu 48 godzin przez firmę kurierską, wówczas mamy podstawę do złożenia reklamacji. Reklamacje są rozpatrywane w ciągu 14 dni, więc nie ma obaw, że przesyłka zaginie, a pieniądze przepadną.

(22-07-2010, 17:51)Sean Dillon napisał(a): Jak sie dobrze wczytalem to w ustawie o ochronie danych osobowych nie ma napisane do jakiego celu bedziesz te dane uzywac...
Dane osobowe są gromadzone TYLKO i WYŁĄCZNIE dla celów wystawienia faktury VAT i wysyłki towaru. Nie będą udostępniane osobom trzecim.

(22-07-2010, 17:51)Sean Dillon napisał(a): W regulaminie nie ma o adresie swojej siedziby i pełnej nazwie gdzie te beda te dane przetrzymywane

W pierwszym punkcie regulaminu jest pełna nazwa firmy, wraz z adresem, numerem NIP i REGON. Nie ma innego miejsca prowadzenia działalności gospodarczej ani innego (poza wewnętrznym systemem sklepu) miejsca przechowywania danych osobowych.

(22-07-2010, 17:51)Sean Dillon napisał(a): ze dane beda usuniete po zakonczonej transakcji na zyczenie kupujacego,
prawie dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania

Rzeczywiście nie ma informacji o tym, że dane będą usunięte na życzenie kupującego. Nie sądziłem, że wytworzy się wokół tego zamieszanie, tym bardziej, że w art. 32 ust. 6 ustawy z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych jest napisane, że każdy ma prawo do do kontroli przetwarzania danych osobowych oraz do ich uzupełnienia, uaktualnienia, USUNIĘCIA, itd. Swoją drogą dodam ten zapis do regulaminu, co by uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.

(22-07-2010, 17:51)Sean Dillon napisał(a): w zasadzie nie ma wcale polityki prywatnosci.....nie widzi mi sie dostawca co nie dba o dane kupujacych w odpowiedni sposob...

Uważam, że w tym momencie trochę przesadziłeś. Fakt - nie ma oddzielnej zakładki "polityka prywatności", ale pamiętaj, że ustawa jest najwyższym aktem normatywnym w Rzeczypospolitej i obowiązuje każdego. Jako, że w ustawie o ochronie danych osobowych są zawarte odpowiednie przepisy uznałem, że nie ma konieczności ich przepisywania do regulaminu. Gdyby przepisy te zostały złamane, zawsze można powołać się na zapisy ustawowe.

Jeszcze kilka słów na zakończenie. Chciałem, żeby regulamin był krótki i przejrzysty dlatego, że długich regulaminów i tak nikt (albo prawie nikt) nie czyta dlatego, że są one zbyt długie i zbyt nudne.
W regulaminie sklepu zawarłem wszystkie informacje, które uważałem za niezbędne.
Sklep istnieje stosunkowo niedługo i być może trzeba będzie nanieść poprawki w regulaminie. Jak wiadomo praktyka i doświadczenie robią swoje.

Dziękuję za uwagi. Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości.

Pozdrawiam,

Michał
Szukaj
Odpowiedz
Sean Dillon Offline
23-07-2010, 12:12
Dziekuje za odpowiedz, jednak wez prosze pod uwage, iz w przypadku sporu podstawa bedzie regulamin sklepu/polityka prywatnosci i zawarte tam zapisy. Dlatego wiec krotki i zwiezly regulamin nie jest najlepszym wyjsciem. To, ze ktos tego nie czyta nie Twoim problemem.

Write by Kwiatek:
"W pierwszym punkcie regulaminu jest pełna nazwa firmy, wraz z adresem, numerem NIP i REGON. Nie ma innego miejsca prowadzenia działalności gospodarczej ani innego (poza wewnętrznym systemem sklepu) miejsca przechowywania danych osobowych."

Ja jednak bede sie upierac przy swoim: jest to miejsce prowadzenia dzialalnosci a nie jest to napisane, iz jest to miejsce przechowywania danych osobowych.
Szukaj
Odpowiedz
Maciej Offline
Konsultant Spamkiller
Liczba postów: 5.419
Liczba wątków: 213
23-07-2010, 20:07
Sean, ja bym się tak nie ciskał - mamy nie jeden "nasz", forumowy sklep internetowy, w którym regulaminy nie są doskonałe. Sklep Michała też jest "nasz" - załoga forumowa nie pozwoliła by się obcym ludziom panoszyć po forum ;)
A z drugiej strony Michał, zmotywowany konstruktywną krytyką dołoży punkt czy dwa do regulaminu sklepu i będzie cool.
I nie bądź, Sean, aż taki "bad".
Szukaj
Odpowiedz
Sean Dillon Offline
23-07-2010, 22:44
Nie jestem az taki bad...

Chodzi mi o sprecyzowanie pewnych rzeczy. Niestety z 1 firma sie o wlasnie takie szczegoly sadze. Dlatego wole wczesniej pewne rzeczy sprecyzowac aby pozniej miec komfort i spokojna glowe. Nie jest absolutnie moim zamiarem krytykowac- bardziej licze na konstruktywne dzialania usprawniajace i mam nadzieje, ze kolega Kwiatek nie bedzie na mnie zly. Nie jest to moim zamiarem i napisalem wszystko z jak najlepszymi intencjami.
Szukaj
Odpowiedz
Maciej Offline
Konsultant Spamkiller
Liczba postów: 5.419
Liczba wątków: 213
24-07-2010, 10:46
(23-07-2010, 22:44)Sean Dillon napisał(a): ...mam nadzieje, ze kolega Kwiatek nie bedzie na mnie zly.
Na Twoim miejscu też bym miał. Michał ma ze dwa metry i odpowiednią do wzrostu szerokość. A przecież w końcu kiedyś się spotkacie... :diabelek:
Szukaj
Odpowiedz
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
25-07-2010, 11:06
Dodałem kilka punktów do regulaminu, między innymi ten o miejscu przechowywania danych osobowych. Jak znajdę chwilkę to w przyszłym tygodniu posiedzę jeszcze nad innymi punktami.
Muszę jednak przyznać, że nie spodziewałem się zamieszania wokół regulaminu. Z drugiej jednak strony,jak pisze Sean, nieścisły regulamin może być przyczyną sporu sądowego, więc chyba lepiej, żeby wszystko było precyzyjnie wyjaśnione.
Krytyki się nie boję i nie mam nikomu za złe, że wyrazi szczerą opinię - pod warunkiem, że opinie nie są złośliwe, a krytyka konstruktywna.

Do dwóch metrów brakuje kilku centymetrów, ale z natury jestem raczej spokojny ;)

Chciałbym się jeszcze odnieść do wypowiedzi Macieja, a właściwie do słowa "nasz".

Jestem obecny na tym forum od prawie 5 lat. Niektórych Forumowiczów miałem przyjemność poznać osobiście. Z niektórymi prowadzę korespondencję mailową. Z innymi pozostaję w kontakcie telefonicznym. Są też i tacy, którzy dokonywali u mnie zakupów, czy to za pośrednictwem Allegro, czy przez PW, czy przez sklep.

Zmierzam do tego, że nawet jeśli w regulaminie są luki, to w życiu by mi przez myśl nie przeszło, żeby ewentualne spory z tego tytułu miały być rozstrzygnięte na niekorzyść kupującego. Bardzo mi zależy na dobrej opinii i możecie być pewni, że jestem uczciwym sprzedawcą.

Szukaj
Odpowiedz
kwiatek Offline
Starszy winiarczyk
**
10-08-2010, 17:27
Zapraszam do lektury niezbyt obszernego artykułu poświęconego właściwościom i budowie korka.

Artykuł znajduje się tutaj: http://enotech.pl/korki
Szukaj
Odpowiedz
ChEcRoN Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 236
Liczba wątków: 12
Nastrój: r o z l a z ł y
21-09-2010, 11:54
Dokonałem właśnie odbioru pierwszej przesyłki zamówionego towaru z firmy Enotech. Jestem bardzo zadowolony i polecam zakupy innym. Dziękuję też koledze kwiatkowi za bonus. :) Gratisy zawsze cieszą najbardziej. Pozdrawiam.
Szukaj
Odpowiedz
Sean Dillon Offline
06-10-2010, 20:48
Ja również dokonałem zakupu u kolegi Kwiatka. Nawet dostałem wcześniej do przetestowania sprzęt. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. (W sklepie jednak się nie zarejestrowałem...) Mogę spokojnie polecić.
Szukaj
Odpowiedz
krokodyl Offline
Winiarczyk
*
07-10-2010, 15:28
Korki od Kwiatka, lak i kapturki również kwiatkowe, no i ten regał- wygrany za zakupy u Kwiatka:spoko:

Załączone pliki Miniatury

Szukaj
Odpowiedz
piksiak Offline
Starszy winiarczyk
**
Liczba postów: 406
Liczba wątków: 5
10-10-2010, 22:22
(07-10-2010, 15:28)krokodyl napisał(a): Korki od Kwiatka, lak i kapturki również kwiatkowe, no i ten regał- wygrany za zakupy u Kwiatka:spoko:

Krokodyl - fajnie zrobione butelki! Możesz opisać jak to robisz i z czego? Na laku masz jakiś stempel?
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (2): 1 2 Dalej »

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Giełda › Co i gdzie można kupić v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »

www.enotech.pl

• Pokaż wersję do druku
Skocz do:

• Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-06-2025, 00:06 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa