Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aronia i brzoskwinia
#1
Witam szanownych kolegów i koleżanki.
Po dłuższej przerwie jestem na powrót w tym wybitnym gronie :)
Mam do was pytanie czy ktoś już próbował takiego połączenia jak w tytule?

W poprzednim roku nastawiłem aronię i po tygodniu dodałem do niej nieco soku z jabłek, muszę przyznać, że aronia to zacny materiał. Z odrobiną jabłka była dość ciekawa. W tym roku mam zamiar nastawić sporo wina aroniowego, bo mam dostęp do surowca. Mam nastawione wino z czerwonej porzeczki z truskawką w proporcji niemal 50:50 i jest bardzo obiecujące. Przewiduje też niewielki kupaż tego wina z czystym aroniowym.

Natomiast nurtuje mnie ta brzoskwinia. Na ile jest to zacny produkt na wino? Czy warto go mieszać z czymś takim jak aronia czy nastawić czyste?

Wszelkie spostrzeżenia na ten temat w tym wątku mile widziane :)

Pozdrawiam i życzę udanych nastawów tego jakże nieurodzajnego roku.



Skocz do: