• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Podstawy technologii... › Dosładzanie v
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Nietypowe dosładzanie

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Nietypowe dosładzanie
FishHunter Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 5
Dołączył: 08 2013
Lokalizacja: Poznań
Nastrój: Myślami z Nią
#1
25-09-2013, 08:59
Witam.
Czy próbował ktoś może dosłodzić w małym zastępstwie cukru wino syropem klonowym ?

Zawartość cukru w 100ml wynosi 89g,osobiście uwielbiam smak tegoż syropu więc zastanawia mnie czy mógłby on dużo wnieść do wina.

Czy stosował ktoś może syrop z buraków cukrowych,tego nigdy nie miałem okazji spróbować ale teoretycznie powinno się nadawać ale czy będzie się to jakoś różnić od zwykłego cukru?
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Podstawy technologii... › Dosładzanie v
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Nietypowe dosładzanie


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-06-2025, 00:57 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa