12-05-2004, 13:18
np na czwórniak. Kolega ma za dużo i nie wie co z nim zrobic, bo w jego opinii jest straszny w smaku i jeszcze się skrystalizował.
Czy miód gryczany nadaje się ?
|
12-05-2004, 13:18
np na czwórniak. Kolega ma za dużo i nie wie co z nim zrobic, bo w jego opinii jest straszny w smaku i jeszcze się skrystalizował.
13-05-2004, 20:23
Że się skrystalizował to nic. Ale w smaku jest faktycznie paskudny.
Jednak, jesli nie masz nic do stracenia, to może warto spróbowac nie czysty miód, ale maliniak lub jakis ziołowy?
15-05-2004, 11:21
Przepraszam ale mam pytanie - TEN konkretny miód jest obrzydliwy w smaku czy też autor posta sugeruje iż miód gryczany W OGÓLE jest obrzydliwy w smaku? Jesli to drugie po prostu nie mam słów...
15-05-2004, 13:10
Cytat:Originally posted by alveanerle dla mnie każdy miód jest ok - natomiast w swoim poscie zacytowałem wypowiedź kolegi, który nie znosi W OGÓLE miodu gryczaego i jak widac z wypowiedzi Jarka B nie jest w tej opinii osamotniony
16-05-2004, 19:39
miód gryczany jest pyyyyyyyyyyszniutki...
25-05-2004, 10:41
Witam
Piłem miód zrobiony z gryki przez jednego z dolnosląskich pszczelarzy. Był znakomity. Pozdrawiam
25-05-2004, 14:50
Degustibus non est disputandum e....czy jakos tak, to szło.
Gryczany ma dosyc intensywny i charakterystyczny posmak i dobrze nadaje się w/z z tym do miodów korzennych,lub mieszanych z innymi łagodniejszymi a solo dla tych co lubią,nie polecał bym go jednak na miody owocowe z dodatkiem owoców mało wyrazistych w smaku np. jabłka czy gruszki,ale maliny czy wisnie to już i owszem.
04-06-2004, 08:13
Grycznay miód jest przepyszny, no i zdrowy.
ja z grycznego zrobiłem mój pierwszy miód - czwórniak sycony. Sklarował się bardzo dobrze, smak wytrwno-półwytrwny. Blg na początku wynosił 25 i zszedł do 0.
12-01-2005, 11:28
Z ciekawości kupiłem małą porcyjkę miodu gryczanego.
Czy ten "dosyc intensywny i charakterystyczny posmak" jak i zapach ma coś wspólnego ze starymi onucami po długim marszu w gumofilcach ?! Czy też kupiłem zepsuty miód ? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|