16-11-2013, 13:59
Witam.
Jako, iż zima idzie dużymi krokami pomyślałem o jakimś winie zimowym( Ryżowo-rodzynkowym lecz ponoć jest nie trwałe w smaku i szybko trzeba spijać) ale przeczytałem na forum, iż z owoców głogu można robić drugi nastaw. I tu pytanie na balon 17 wrzuciłem ok 5 kg głogu. Jakoś na początku grudnia minie 6 tyg i będę się pozbywać owoców. Recepturę chcę zastosować podobną tylko nie wiem czy dorzucać do tego rodzynek albo rozrywać na szybko gdzieś trochę głogu lub DR. Jakieś sugestie ???
P.s Kolor ma bardzo ładny i do tego ten zapach
[bad img]http://naforum.zapodaj.net/23f86126f979.jpg.html[/bad img]
Jako, iż zima idzie dużymi krokami pomyślałem o jakimś winie zimowym( Ryżowo-rodzynkowym lecz ponoć jest nie trwałe w smaku i szybko trzeba spijać) ale przeczytałem na forum, iż z owoców głogu można robić drugi nastaw. I tu pytanie na balon 17 wrzuciłem ok 5 kg głogu. Jakoś na początku grudnia minie 6 tyg i będę się pozbywać owoców. Recepturę chcę zastosować podobną tylko nie wiem czy dorzucać do tego rodzynek albo rozrywać na szybko gdzieś trochę głogu lub DR. Jakieś sugestie ???
P.s Kolor ma bardzo ładny i do tego ten zapach

[bad img]http://naforum.zapodaj.net/23f86126f979.jpg.html[/bad img]
