Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy stosujecie SORBO C ?
#1
Witam. Słyszałem, że do konserwacji wina stosuje się środek o nazwie SORBO C. Czy go stosujecie ?. Jeżeli tak jakie są Wasze opinie na ten temat ?. Gdzie go można kupić.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
#2
Jest to kwas sorbowy stosowany jako konserwant żywności (E200).
A kupić go możesz tutaj
Odpowiedz
#3
Na krótką metę się nadaje, potem (po roku) działa odwrotnie i utlenia wino.
Odpowiedz
#4
Czyli lepiej stosować piro.
Odpowiedz
#5
Witam
A, może daje ktoś do wina KWAS- ASKORBINOWY.
Do stabilizacji i, poprawy aromatu win domowych, owocowych i gronowych?

Pozdrawiam/Gliwice
Eugeniusz
Odpowiedz
#6
Przecież to to samo, Wit C. E200



Skocz do: