08-08-2015, 10:14
Dzisiaj wskazuje ok. 33, ale trudno zmierzyć, bo miód intensywnie pieni się od drożdży i przysłania podziałkę. Jak sobie z tym radzicie?
Przetestowałem go w czystej wodzie (0blg) i w lekko posłodzonej (2 łyżeczki cukru na 200ml chłodnej wody - wskazywał 5 blg).
Do środka nie dostaje się woda. Trudno mi powiedzieć czy nie zepsułem go gorącą wodą. Zawsze myję naczynia w dosyć ciepłej, a nie wiedziałem wcześniej, że można w ten sposób zepsuć cukromierz
Nastaw stoi w temperaturze pokojowej, czyli 24-25 stopni. Cukromierz również w takiej przechowuję.
Przetestowałem go w czystej wodzie (0blg) i w lekko posłodzonej (2 łyżeczki cukru na 200ml chłodnej wody - wskazywał 5 blg).
Do środka nie dostaje się woda. Trudno mi powiedzieć czy nie zepsułem go gorącą wodą. Zawsze myję naczynia w dosyć ciepłej, a nie wiedziałem wcześniej, że można w ten sposób zepsuć cukromierz

Nastaw stoi w temperaturze pokojowej, czyli 24-25 stopni. Cukromierz również w takiej przechowuję.