18-02-2018, 13:00
Hmmm, to masz problem, gdyż w ciągu miesiąca blg spadło raptem o 6 jednostek, moim zdaniem niepotrzebnie dodałeś kwasek cytrynowy, ja zawsze dokwaszam na końcu, gdy fermentacja praktycznie ustała.
Moim zdaniem powinieneś kupić Bayanusy G995 i zrobić restart, ale najpierw bardzo dokładnie zahartować drożdże.
Dobrze było by sprawdzić pH roztworu i jeżeli jest za niskie to dodać węglanu wapnia lub kwaśnego węglanu wapnia.
Czy znasz tę stronę, jeśli nie to warto przeczytać, podaje w sposób prosty co i jak należy robić z miodkami
.
Moim zdaniem powinieneś kupić Bayanusy G995 i zrobić restart, ale najpierw bardzo dokładnie zahartować drożdże.
Dobrze było by sprawdzić pH roztworu i jeżeli jest za niskie to dodać węglanu wapnia lub kwaśnego węglanu wapnia.
Czy znasz tę stronę, jeśli nie to warto przeczytać, podaje w sposób prosty co i jak należy robić z miodkami

Lech