17-01-2022, 09:06
Dzięki. To już będę miał na przyszłość. Poszedłem za radą Alskarusa i zlałem już znad osadu. Oczywiście dalej pyka 
Myślę, że wyjdzie w Waszych poradach na jedno (dojdzie ile chce sobie dojść). Miód wyniosłem do piwnicy. Tam jest teraz 14 stp, więc może trochę przytłumi to animusz chłopców z klubu G-995.
Ja przepisowo zawsze czekam minimum 2 lata przed butelkowaniem, także poczekam i 3. Domiadzanie później rozumiem, że na oko, tj. np. do wziętej objętości testowej (np. 250 ml- szklanka) dodaje miodu aż wyjdzie 6-7 BLG albo też odpowiadający mi poziom słodyczy i przekładam proporcje na cały nastaw?

Myślę, że wyjdzie w Waszych poradach na jedno (dojdzie ile chce sobie dojść). Miód wyniosłem do piwnicy. Tam jest teraz 14 stp, więc może trochę przytłumi to animusz chłopców z klubu G-995.
Ja przepisowo zawsze czekam minimum 2 lata przed butelkowaniem, także poczekam i 3. Domiadzanie później rozumiem, że na oko, tj. np. do wziętej objętości testowej (np. 250 ml- szklanka) dodaje miodu aż wyjdzie 6-7 BLG albo też odpowiadający mi poziom słodyczy i przekładam proporcje na cały nastaw?