11-12-2015, 22:11
http://olx.pl/oferta/gasior-do-wina-balo...38dfcbe0e5
Oferent proponuje "3 gąsiory do wina 20 l /35 zł 35 l / 60 zł "
Balony Lębork
|
11-12-2015, 22:11
http://olx.pl/oferta/gasior-do-wina-balo...38dfcbe0e5
12-12-2015, 02:09
W swoim czasie na wydziale historii UAM było takie powiedzenie dot wiedzy ( a raczej niewiedzy) studentów, których litościwy wykładowca chciał przepchnąć dalej. Otóż wystawiał mu ocenę 3 z dwoma minusami, z zaznaczeniem, że te minusy są jak długie jak szyny z Poznania do Lęborka i Bytowa
![]()
12-12-2015, 16:03
To prawda.
Żyjemy w świecie niezmiernie ułomnym. W świecie doskonałym - balony na wino byłyby nietłukące, elastyczne, zmienno-pojemnościowe, fotochromatyczne, bezpłatne i - samojezdne... ![]()
16-12-2015, 05:17
Pieskie szczęście czasem się ma, pożyczyłem po czym rozbiłem koledze balon. Był to balon 54litrowy
![]() 1. Kiepskie szkło i plastik 120zł 2. Kiepskie szkło ale wiklina 130zł 3 wyraźnie lepsze szkło i plastik 170zł. Pisząc kiepskie szkło mam na myśli mnóstwo bąbelków i bardzo nierówny otwór. Trzeci balon w tej samej cenie szkło bezbarwne i zielone, czy dwa pierwsze są kolorowe nie pytałem bo od razu wybrałem trójkę. Okazuje się, że balon za 170zł mają w promocji za jakieś 110zł. Skusiłem się na 2 balony (co by na przyszłość nie pożyczać) i dodatkowy rabat2%. Wyszło razem dwieście parę złotych, za dwa pożądne balony. Jak to wygląda można zobaczyć na stronie marxam-enology.pl . O promocji na stronie nie wspominają, piszę bo byłem i poinformowali mnie przy ladzie.
16-12-2015, 21:45
Ceny promocyjne nie zawsze muszą być atrakcyjne do cen konkurencji
bez promocji. Czasem jest to nakręcanie koniunktury i cena wyjściowa jest z "kosmosu",aż do tzw. okazji z promocji. ![]() Temat jakości szkła nie podlega dyskusji więc jest to czynnik ważny do wysokości ceny,ale bez przesady. Kupuję balony w jednym miejscu i jakość szkła jest dobra a cena jeszcze lepsza. ![]() http://www.eurowin.pl/pl/p/Balon-54L/37 Pozdrawiam. ![]()
17-12-2015, 10:38
Ciekawa oferta, balon wygląda na ten com kupił, szkoda jedynie, że obecnie niedostępne. Jak dla mnie taniej wychodzi w Krakowie, bo odpada indywidualnie wyliczany koszt transportu na palecie.
17-12-2015, 12:05
Masz doskonały wpływ na załogę tego sklepu.
Wpadaj tam częściej - sklep doskonale zaopatrzony, ale niezbyt tani - a promocji nigdy za wiele... ![]()
18-12-2015, 08:13
Sklep jest rzeczywiście nieźle zaopatrzony. Czy niezbyt tani? Nie wiem, każdy sklep ma artykuły, którymi kusi ceną oraz te na których zarabia. Poza tym cena nie zawsze jest, przynajmniej dla mnie, jedynym wyznacznikiem zakupu. Balony w przyzwoitej cenie można przed zakupem obejrzeć. Albo drożdże, robiłem wina na tańszych i często wystarczających, ale na drożdżach marxam-enology robi się wino szybko. Korki mają do wszelkich możliwych butelek. Ale żeby nie było zbyt słodko, to wybór chmieli nie jest zbyt bogaty.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|