Liczba postów: 60
Liczba wątków: 7
Dołączył: 11 2017
Lokalizacja: Canada
25-10-2019, 15:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2019, 08:36 przez drajla.
Powód edycji: Poprawiłem tytuł.
)
Czy ktors probowal robic miod pitny...tyle ze zamiast wody uzyl herbaty? Nie jako dodatek na sucho...ale juz przegotowanej i wystudzonej. Jak wyszlo? Jaka herbata? Jest z czym sie bawic?
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 7
Dołączył: 10 2016
Lokalizacja: Wiesbaden
Nie robiłem, ale pomysł tak prosty, że aż genialny!
Na forum kilka razy pojawiały się wina z herbaty, najczęściej zielonej.
Bardzo ciekawy wątek tutaj:
https://wino.org.pl/forum/Thread-Winko-z...awin%C4%85
Do miodu użyłbym raczej czarnej herbaty. Może jakiś Darjeeling?
Zależy też, jaki miód. Do akacjowego, albo innego delikatnego moznaby zastanowić się też nad zieloną (intensywny z natury Gunpowder, albo mocna Sencha)
W zasadzie temat warty przemyślenia i próbny nastaw można zaryzykować.
Liczba postów: 114
Liczba wątków: 2
Dołączył: 04 2016
Lokalizacja: Kalifornia
Nastrój: Szympanski
Dosyć popularna metoda robienia miodu w USA. Najczęściej stosowana herbata z hibiskusa.
Krzysztof
I'm not Opinionated, I'm just Always Right
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 6
Dołączył: 03 2018
Lokalizacja: Uć
Nastrój: Wina, wina dajcie
Ja robiłem 2 lata temu wino z czarnej herbaty gdzie połowę cukru zastąpiłem miodem. Efekt niesamowity. Myślę, że to dobre połączenie i warto zrobić taki "eksperyment".
Pragnąć wody - smutna rzecz. Bez niej życie idzie precz.
Lecz straszniejsza jest przyczyna śmierci w mękach - to brak wina.