Witam nastawiam mój pierwszy miód Poniżej przedstawiono opis jak chcę to zrobić:
4 kg mrożonych malin chcę je zblendować przesypać trochę cukrem i tak dodać do nastawu Zastanawiam się tylko czy sypać na nie piro czy też nie?
Miód 6 litrów chcę dodać niesycony.
Woda kranówa przegotowana uzupełnie nastaw do 18 litrów
Drożdże zamojscy przygotowane 4 dni temu matka drożdżowa się dobrze z pieniła tu chyba nie ma problemów.
Pożywka fosforan dwuamonowy oraz kombi z Biowin w kombinacji chcę podawać kilkakrotnie partiami.
Kwasek cytrynowy tu mam dylemat czy go dodawać A jeśli tak to ile i kiedy Cieślak na podobnych proporcjach dodaje półtora do 2 gramów na litr? Jeśli tu mógłbym prosić o pomoc szanownych kolegów tak z doświadczenia byłbym zobowiązany.
Chodzi mi jeszcze po głowie aby do nastawu dodać 2 kg cukru i zwiększyć propozycję ponieważ mam baniak 25 litrów co pozwoliłoby mi na lepsze wypełnienie balonu i oczywiście więcej będzie towaru. w tym miejscu też chcę zapytać czy ktoś już ćwiczył takie rozwiązanie i jaki będzie to miało wpływ na jakość trunku ? Łapy mi się trzęsą bo niechce tego spieprzyc dlatego bardzo proszę o wsparcie poniżej fotohttps://photos.app.goo.gl/2FqAaC1FQwSmKLqA7
4 kg mrożonych malin chcę je zblendować przesypać trochę cukrem i tak dodać do nastawu Zastanawiam się tylko czy sypać na nie piro czy też nie?
Miód 6 litrów chcę dodać niesycony.
Woda kranówa przegotowana uzupełnie nastaw do 18 litrów
Drożdże zamojscy przygotowane 4 dni temu matka drożdżowa się dobrze z pieniła tu chyba nie ma problemów.
Pożywka fosforan dwuamonowy oraz kombi z Biowin w kombinacji chcę podawać kilkakrotnie partiami.
Kwasek cytrynowy tu mam dylemat czy go dodawać A jeśli tak to ile i kiedy Cieślak na podobnych proporcjach dodaje półtora do 2 gramów na litr? Jeśli tu mógłbym prosić o pomoc szanownych kolegów tak z doświadczenia byłbym zobowiązany.
Chodzi mi jeszcze po głowie aby do nastawu dodać 2 kg cukru i zwiększyć propozycję ponieważ mam baniak 25 litrów co pozwoliłoby mi na lepsze wypełnienie balonu i oczywiście więcej będzie towaru. w tym miejscu też chcę zapytać czy ktoś już ćwiczył takie rozwiązanie i jaki będzie to miało wpływ na jakość trunku ? Łapy mi się trzęsą bo niechce tego spieprzyc dlatego bardzo proszę o wsparcie poniżej fotohttps://photos.app.goo.gl/2FqAaC1FQwSmKLqA7