Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie dodatki, żeby uzyskać wino zbliżone do Martini?
#1
Za niedługo będę nastawiał wino ryżowo-rodzynkowe. Chciałbym, żeby w smaku przypominało Martini Bianco. Może ktoś zna odpowiednie przyprawy lub wie jak to zrobić, aby uzyskać taki właśnie smak? Może jakieś proporcje?

P.S. wasze kobietki będą wam wdzięczne he he
Odpowiedz
#2
Hej ludziska
Nikt nie wiem co moge dodać, żeby zrobić moje małe martini?
Please :pomocy: bo jeśli mojej kobiecie nie zrobie martini to mnie wygoni z moimi winkami
Odpowiedz
#3
Mam powazne obawy , czy z takiego wina w ogole da sie Martini zrobic. Do Martini jest potrzebne b. lekkie gronowe (biale). Nie zrobisz z kozla wierzchowca. Pozdr.
Odpowiedz
#4
Biowin ma różne gotowe mieszanki, oczywicie żadna nie nazywa się martini, ale vermouth biały, czerwony, słodki, deserowy. Każda ma trochę inne składniki, wypróbowałem już trzy i stwierdzam, że dobrze zrobiłem dodając od siebie jeszcze piołun polski, arcydzięgiel i kozłek. Natomiast z ryżu gronowego nie zrobisz, i chyba wszystkie starania uczynienia zeń Martini Bianco spełzną na niczym. Ale r-r z tymi przyprawami jest całkiem OK.:sloik:
Odpowiedz
#5
Moim zdaniem jest tak jak koledzy mówią. Ale według mnie zioła z przepisu Skrzycha na ryżowo rodzynkowe .Zrobiłem tak już 3 sztuki i zalatują mi Martini.
Po za tym nie stosuj Bayanusów za bardzo sie na takie wino nie nadają, bo wyjdzie jałowy smak.
Odpowiedz
#6
myślę, że przez dwa lata kolega Carson jakoś wybrnął z kłopotu ..... :big:



Skocz do: