11-02-2015, 22:42
Witam,
czy ktoś z Was spotkał się z posmakiem kompotu z suszu wigilijnego (chyba każdy zna ten smak) w winie?
Dodałem do 30 l wina z winogron około 15 śliwek suszonych. Były w gąsiorze 2-3 tygodnie, napęczniały, wyjąłem je, a teraz wino ma posmak właśnie takiego suszu. Czym to można zniwelować? Dolałem 2l soku z aronii, ale niewiele pomogło, o ile w ogóle.
Pozdrawiam,
Kuba
czy ktoś z Was spotkał się z posmakiem kompotu z suszu wigilijnego (chyba każdy zna ten smak) w winie?
Dodałem do 30 l wina z winogron około 15 śliwek suszonych. Były w gąsiorze 2-3 tygodnie, napęczniały, wyjąłem je, a teraz wino ma posmak właśnie takiego suszu. Czym to można zniwelować? Dolałem 2l soku z aronii, ale niewiele pomogło, o ile w ogóle.
Pozdrawiam,
Kuba