28-08-2005, 08:23
No wlasnie - czemu?
Nastawilem 20 kg aronii do fermentacji w miazdze wg przepisu ze strony w dwoch pojemnikach fermentacyjnych. Chcialbym potrzymac ją tydzien, do soboty (z przyczyn braku czasu w ciagu tygodnia roboczego), ale wszedzie znajduje info zeby fermentowac w miazdze tylko dwa dni.
Czym grozi dluzsza fermentacja?
Nastaw zrobiony na drozdzach burgund Zamojskich (o ile to w tym przypadku ma jakies znaczenie), bulka juz konkretnie.
Nastawilem 20 kg aronii do fermentacji w miazdze wg przepisu ze strony w dwoch pojemnikach fermentacyjnych. Chcialbym potrzymac ją tydzien, do soboty (z przyczyn braku czasu w ciagu tygodnia roboczego), ale wszedzie znajduje info zeby fermentowac w miazdze tylko dwa dni.
Czym grozi dluzsza fermentacja?
Nastaw zrobiony na drozdzach burgund Zamojskich (o ile to w tym przypadku ma jakies znaczenie), bulka juz konkretnie.