09-03-2014, 09:13
(07-03-2014, 15:44)Sean Dillon napisał(a): A ja szczerze odradzam ten sklep. To już nie jest to co było. Zostałem olany przez sklep, paczki nikt nie wysłał i oczywiście NIKT NIC nie wie.
Wczoraj zadzwoniłem z prośbą o szybka paczkę aby była na dzisiaj. Podałem sms adres wysyłki i uzgodnione było, że to w ten sam dzień wyjdzie i wyślą mi kwotę sms do zapłaty. Dzisiaj rano pracownica "obsługi klienta" dzwoni i podaje ile mam zapłacić. Będąc pewnym, że paczka poszła potwierdziłem i podziękowałem. Niestety po wizycie większości kurierów mojej paczki brak... Telefon z pytaniem o paczkę, po chwili zostałem poinformowany, że przesyłka czeka na wpłatę...K MAĆ, przecież co tam, że wpłata w piątek przyjdzie w poniedziałek a nawet wysyłka kurierem w pt da mi paczkę po weekendzie. Po prostu żenada.
Dzięki "bardzo sprawnej" obsłudze plany butelkowania poszły w łeb... a nie można było powiedzieć, że wysłanie paczki piro i kilku korków przerasta możliwości logistyczno-organizacyjne firmy.
Upps ale się narobiło więc dwa słowa wyjaśnienia:
Chociaż nie czuję się tu winny na początku przepraszam za zaistniała sytuację.
Tak ogólnie w tym roku mija 10 lat jak prowadzę firmę i nie zgadzam się, że opinia że kiedyś inaczej klient był traktowany.
Co do tego konkretnego przypadku to wyjaśniam:
Potwierdzam w czwartek zostało złożone zam. tel. sam je spisywałem ustaliślimy jakie opakowania pirosiarczynu itp. Dostałem pytanie czy dacie rady wysłać jeszcze dziś - chociaż było już późno i lada chwila mógł przyjechać kurier potwierdziłem że ok, po czym przekazałem tel. pracownicy aby spisał adres bo maiłem drugi tel.
Byłem na 100% pewien że w przypadku kiedy komuś bardzo się spieszy nie będzie się bawił w robienie przelewów - bez czekania na wpływy po prostu wybierze pobranie to tylko 2 zł drożej i rzuciła by dziewczyna wszystko pakując tą paczkę.
Zam. spisała sprawdziła za chwilę pocztę nie dostała potwierdzenia - sprawdziła bank nie ma przelewu wiec przepraszam ale w takiej sytuacji na jakiej podstawie miała wysłać ??? -mają zakaz wysyłki tj. mogą ale jak nie dojdzie przelew płacą z własnej kiszeni, nawet na potwierdzenia nie wysyłają bez mojej zgody bo już niestety dostaliśmy fałszywe potwierdzenie.
Są oczywiście stacje że dajemy na termin płatności - głownie firmy ale wystarczyło przy składaniu zam. dać info czy mi czy pracownicy żeby wysłać bez wpływu na 100% bym się zgodził.
W piątek dziewczyna sprawdziła znowu pocztę brak potwierdzenia - sprawdziła banki brak wpływu zaniepokojona zadzwoniła do klienta - normalna rozmowa. Mija parę godzin odebrała tel. że paczki nie ma co więcej usłyszała nie będę tu cytował bo to jedna wielka łacina ale kilka razy prosiła aby nie przeklinać do słuchawki....
Naprawdę wystarczyło przy składaniu zam. wybrać pobranie jeśli niebyło możliwości zrobienia od razu przelewu to tylko wystarczyło zapytać czy wyślemy z odroczonym terminem to byśmy wysłali i było by po sprawie. A tak czekała na przelew który nawet w piątek nie dotarł.