09-03-2006, 21:25
Witam!
Zgodnie z sugestiami z forum postanowilem zrobic wino ryzowe al bo cos kolo tego dzisiaj zrobilem nastaw na drozdzach uniwersalnych wedlug tego przepisu
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...4#pid68864
Niestety z braku zwyczajnego ryzu, dodalem 1/5 ryzu brazowego, bo taki mialem Caly nastaw niezaciekawie pachnie, wrecz smierdzi . Jakie zmiany moze przyniesc zastosowanie innego ryzu? Co powoduje ten zapach?
Pozdrawiam
Zgodnie z sugestiami z forum postanowilem zrobic wino ryzowe al bo cos kolo tego dzisiaj zrobilem nastaw na drozdzach uniwersalnych wedlug tego przepisu
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...4#pid68864
Niestety z braku zwyczajnego ryzu, dodalem 1/5 ryzu brazowego, bo taki mialem Caly nastaw niezaciekawie pachnie, wrecz smierdzi . Jakie zmiany moze przyniesc zastosowanie innego ryzu? Co powoduje ten zapach?
Pozdrawiam