Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
czy mozna skwasic zasłodkie winko
Witam panowie czy jest taka opcja ze jak dodam cytrynki to troszke je skwasze bo wyszło mi za słodkie z winogrona
Odpowiedz
Panie tez są na tym forum. Zakwaszanie nic nie da. Kupaż z wytrawniejszym jest wskazany.
Odpowiedz
sorki sobek a powiedz jak to moge zrobic by sie stało wytrawne co to jest kupaż?.Pozdr.
Odpowiedz
oki niezły pomysł . Ale mam takie to pytanko a jak bym kupił takie ze sklepu to mozna je zmieszac z wytrawnym?
Odpowiedz
można zmieszać, wszystko z wszytskim, zależnie jaki chcesz uzyskać efekt. Ale skoro masz wino słodkie to chyba chcesz je zmieszać z wytrawnym kupnym, bo zakręciłem się trochę, poniewważ napisałeś: "...a jak bym kupił takie ze sklepu to mozna je zmieszac z wytrawnym?"
A przy okazji kwaśne nie jest przeciwieństwem do słodkie.
Odpowiedz
acha dzienki i sorki za pomyłke a im mam takie małe pytanko wiesz moze jakie bedzie dobre kupne i tanie wytrawne bym mogl pomieszac
Odpowiedz
nie mam pojęcia, po prostu zobacz w markecie wytrawne wino ile kosztuje, zobacz cene, która Ci odpowiada i kup. Weź pod uwagę, że rozcieńczając, mieszając nie tylko zmienia Ci się smak, słodkość, kwaśność, ale i procentowość i kolor.
Odpowiedz
A ile masz tego wina które jest za słodkie ? Jeśli więcej niż 10 litrów to bardziej opłacalne będzie jednak zrobienie samemu wytrawnego.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!

\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
mam 30 litrow tego winka zasłodkiego a mam nastawie ktore pracuje winogron z mandarynka w 60l baniaczku i wolał bym je zostawic
Odpowiedz
Najtańsze wina wytrawne w sklepach są po około 6-7 zł. Musiałbyś kupić z 10 butelek a tu już bardziej opłacalne jest postawienie jakiegoś wina na wytrawne (może być Hibiscus).
A to słodkie to masz jakie ?
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!

\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
samo winogronka jakas słodka odmiana i niemam cukromierza narazie ale juz zakup zrobilem na allegro bo u nas ciezko z takim sprzetem

Skocz do: