05-09-2003, 07:26
Moje pytanie może co niektórych dopowadzic do ataku smiechu ale jestem początkującym winiarzem i mam problem który mi spac nie pozwala.
1. Kupiłem od zamojskich winomierz i teraz nie wiem czy to jest cukromierz. Skala jest od 0 do 30.
2. Zasadnicze pytanie jest takie jak mierzycie balling. bo ??? nie wiem czy dobrze robię do tej próbówki co jest dołączona do niego wlewam płyn i teraz jeżeli zanurzam cukromierz od góry to pokazuje mi np. na skali 25 i stoi a jak zanurzę na maksa to wynurza się tyle że jest powyżej 30 i jak tu okreslic balling. ( balling taki wyszedł mi przy robieniu miodka trójniaka ). I teraz nie wiem czy brac srednią czy pierwszą wartosc czy drugą help. Pomóżcie i dajcie wskazówki jak mam postępowac. jeżeli oczywiscie to cukromierz.
1. Kupiłem od zamojskich winomierz i teraz nie wiem czy to jest cukromierz. Skala jest od 0 do 30.
2. Zasadnicze pytanie jest takie jak mierzycie balling. bo ??? nie wiem czy dobrze robię do tej próbówki co jest dołączona do niego wlewam płyn i teraz jeżeli zanurzam cukromierz od góry to pokazuje mi np. na skali 25 i stoi a jak zanurzę na maksa to wynurza się tyle że jest powyżej 30 i jak tu okreslic balling. ( balling taki wyszedł mi przy robieniu miodka trójniaka ). I teraz nie wiem czy brac srednią czy pierwszą wartosc czy drugą help. Pomóżcie i dajcie wskazówki jak mam postępowac. jeżeli oczywiscie to cukromierz.