Liczba postów: 278
Liczba wątków: 27
Dołączył: 11 2005
Lokalizacja: Kraków
Nastrój: pozytywny
wlasnie skosztowalem swojego ciociosana ktorego mam ok 22litry i stwierdzilem ze szkoda zeby tak jeden rodzaj winka tylko z niego wyszedl. Pomyślałem więc żeby zrobic troche winorumu. do kieliszka dolalem troszeczke tuzemskiego (sredni ale do wzmocnienia wina moze być) i nawet całkiem całkiem tylko ze moc wyszla ogromna. pomyslełem ze na 5 litrow moge dodać te 0,3 litra tuzemskiego, które mi zostało. winorum miałby wtedy około 18%. smak tego moze być (i po tescie na kieliszku jest) ciekawy. robil ktos na forum taki wynalazek??
Liczba postów: 64
Liczba wątków: 6
Dołączył: 04 2006
Lokalizacja: Węgierska Górka / Żywiec / Kraków
Nastrój: Miodem zakręcony
Ja osobiście nie lubię rumu i wolałbym czyste winko ale "de gustibus non est disputandum" Myżlę ze dla tych co lubią to ciekawa propozycja.
Gratuluję pomysłu
Liczba postów: 278
Liczba wątków: 27
Dołączył: 11 2005
Lokalizacja: Kraków
Nastrój: pozytywny
"w sprawach smaku nie ma dyskusji" to fakt. ja nie przepadam za rumem ale jako dodatek moze być. poza tym bedzie to winorum o mocy 18% wiec calkiem calkiem. a pomysł wziąłęm ze sklepu bo widzialem kiedys cos takiego
Liczba postów: 1.040
Liczba wątków: 29
Dołączył: 08 2005
Nastrój: radio
w sprawach gustu chyba

no ale moze byc i smaku w sumie

co do rumu - to jako dodatek do herbatki to pierwsza klasa, samego szczerze sie przyznam nie piłem...

myśle że pomysł fajny, jak pomieszasz te trunki, to zabutelkuj i daj się im przegryźć, lepsze wyjdzie
pzdr
fea