26-01-2008, 16:33
Jako, że miałem okazję (i potrzebę) kupić nowego balona, to napiszę trochę aktualności na temat cen balonów w Krakowie - będzie to co prawda nadpisanie powyższych informacji ale za to aktualniejsze dane
. I jeszcze jedno, głównie interesowały mnie balony 10 i 15 litrów więc o takich cenach napiszę. Ogólnie to wszędzie są tylko te balony z biowinu (w plastikowym koszu):
OBI w Real (dawniej Geant):
15l - 59zł
10l - 39zł
Polan na Rydla (nasiona.pl):
obecnie nie mają zbyt dużego wyboru - tylko 20l, cena niekonkurencyjna
Eskot (Pana Tadeusza 4)
ceny zbliżone do tych na str biowinu (telefonicznie dowiedziałem się, że mają aktualnie różne rozmiary, cena na sklep.eskot.pl)
Plac Imbramowski - sklep ogrodniczy w pawilonie:
jak wyżej, podobne do tych ze str biowinu (15l 40zl, 10l 30zl), również różne rozmiary
Plac Imbramowski o budka '1001 drobiazgów':
różne rozmiary
15l - 34zł
10l - 25zł
reszta cen proporcjonalnie
można tu też kupić korki do balonow, rurki, korki, a w budce obok drożdże i pożywki (firma Lexim z Krakowa)
I jeszcze BTW drożdży, w ALMIE w Galerii Kazimierz są drożdże firmy Multimex, ale tylko drożdże (Tokay) bo pożywki nie udało mi się znaleźć.

OBI w Real (dawniej Geant):
15l - 59zł
10l - 39zł
Polan na Rydla (nasiona.pl):
obecnie nie mają zbyt dużego wyboru - tylko 20l, cena niekonkurencyjna
Eskot (Pana Tadeusza 4)
ceny zbliżone do tych na str biowinu (telefonicznie dowiedziałem się, że mają aktualnie różne rozmiary, cena na sklep.eskot.pl)
Plac Imbramowski - sklep ogrodniczy w pawilonie:
jak wyżej, podobne do tych ze str biowinu (15l 40zl, 10l 30zl), również różne rozmiary
Plac Imbramowski o budka '1001 drobiazgów':
różne rozmiary
15l - 34zł
10l - 25zł
reszta cen proporcjonalnie
można tu też kupić korki do balonow, rurki, korki, a w budce obok drożdże i pożywki (firma Lexim z Krakowa)
I jeszcze BTW drożdży, w ALMIE w Galerii Kazimierz są drożdże firmy Multimex, ale tylko drożdże (Tokay) bo pożywki nie udało mi się znaleźć.