30-08-2006, 09:08
Mam problem, jako że spotkałem różne zakresy podziału win za względu na zawartość cukru.
Ja stosuję następujący podział:
>150g/l - bardzo slodkie
60-150g/l - słodkie
30-60g/l - półsłodkie
15-30g/l - półwytrawne
<15g/l - wytrawne
Tymczasem w ABC Wina jest inny podział:
>100g/l - bardzo slodkie
45-100g/l - słodkie
12-45g/l - półsłodkie
4-12g/l - półwytrawne
<4g/l - wytrawne
Który jest lepszy, jakie kryteria stosujecie?
Krzysztof
Ja stosuję następujący podział:
>150g/l - bardzo slodkie
60-150g/l - słodkie
30-60g/l - półsłodkie
15-30g/l - półwytrawne
<15g/l - wytrawne
Tymczasem w ABC Wina jest inny podział:
>100g/l - bardzo slodkie
45-100g/l - słodkie
12-45g/l - półsłodkie
4-12g/l - półwytrawne
<4g/l - wytrawne
Który jest lepszy, jakie kryteria stosujecie?
Krzysztof