16-08-2006, 23:30
Edit by TWA: Z wątku o sklepach w Pomorskiem wydzieliłem wątek o wspólnym zakupie aktywnych
Gdańsk i okolice kupują aktywne
|
16-08-2006, 23:30
Edit by TWA: Z wątku o sklepach w Pomorskiem wydzieliłem wątek o wspólnym zakupie aktywnych
01-09-2006, 11:10
[...]
Widzę, że jest nas "już pięciu". Może spotkalibyśmy się i wspólnie zamówili w internecie drożdże aktywne w większej paczce. Chyba byłoby taniej i więcej? Żeby nie zaśmiecać wątku, to dogadywać się powinniśmy na "kanale PW", albo założyć nowy.
10-09-2006, 21:38
Jeśli chodzi o drożdże aktywne - mogę się dołączyć do zakupu. Najwygodniej/najtaniej byłoby od Mariusza. Mogę to wziąć na siebie, a potem byśmy się spotkali na 3mieście, odpakowali, poważyli i cześć
10-09-2006, 22:40
"Jestem za" Witku.
13-09-2006, 11:13
[...]
Jeśli chodzi o drożdże to jestem za wspólnym zakupem, może nawet będę miał coś do odstąpienie lub odsprzedania np: pożywke, ale najpierw przeanalizuje czy mi coś zostanie (zakupiłem 0,5 kg) ale data ważności jest do 09.2007 Myślałem że więcej czasu będzie do jej zużycia, a tak to może trzeba będzie to podzielić...- to się jeszcze zobaczy.
13-09-2006, 15:52
Drożdże już do mnie jadą od Mariusza. Teraz niech ludzie z DreiStadt zastanowią się, gdzie byśmy się spotkali. Po tym co widziałem* (i użyłem) wczoraj w Centrum 3City chyba najsensowniej spotkać się gdzieś przy Obwodnicy (IKEA?). Jak dla mnie ten tydzień odpada. Jakos tak od połowy nast. tygodnia?
--- * - czy nie prościej jest spuścić na centrum Gdańska jakieś urządzenie o sile rzędu 20 kiloton i po prostu potem jedynie posprzątać porządnie? Bywam w Trójmieście nie za często, ale jedno konstatuję - burdel w tym miejsou coraz straszniejszy.
13-09-2006, 16:06
Ta niezły burdel mamy w naszym archeo... ale za parę lat będzie pięknie i tylko to nas trzyma jeszcze przy życiu Jak dla mnie Ikea jest ok tylko oczywiście w godzinach popołudniowych najlepiej po 17 lub w weekend.
13-09-2006, 16:11
W dzien roboczy, bo mam przy okazji kilka spraw. A głównie krótki wypad do Gdyni. Tamże m.in. chcę wpaść do warsztatu szklarskiego, gdzie chcę zamówić szklane rurki do obiągów w postaci litery L. Takie cudo może - jak sądzę - współpracować z miękkimi silikownowymi wężykami; zazwyczaj wężyki takie sie zaginają i trag człowieka trafia.
13-09-2006, 20:06
"Bardzo fajowo", że "TWA" wydzieliłeś wątek.
(Co to jest TWA? ... może "Towarzysz Wielki Admin"? ) Witku, ja też chcę taką rurkę. Skombinujesz i dla mnie? Co do spotkania, to wolałbym bardziej znane mi miejsce. Mieszkam w tym Gdańsku od kilkudziesięciu lat i nie wiem gdzie jest Ikea przy obwodnicy. Odnośnie tego urządzenia, to druga wojna światowa zrównała to miejsce z ziemią (tak mi się wydaje). Myślisz o trzeciej? Strach się bać. Fakt, pracują "jakby chcieli, a nie mogli". A w związku z tym, że starówkę odbudowano, to czy nie moglibyśmy się spotkać (mimo wszystko) na starówce, przy "Złotej Bramie", przy Katowni? Obok w piwnicy jest knajpka i moglibyśmy sobie "na chwilkę siadnąć"... kierowcy wypiją kawę albo herbatę. Byłoby mi najwygodniej, a i każdy wie jak tam trafić, sobie myślę. Wiem, że są "straszne korki", ale ... well... a po drugiej stronie ulicy, prawie naprzeciwko Katowni, jest chyba jakiś parking (dla zmotoryzowanych). A żeby pogadać na ten temat "online", to... może macie konta na wp (chociaż nie trzeba)... to znaczy... bywam na "czacie dla czterdziestolatków" (na Wirtualnej Polsce)... tak około północy i prawie codziennie (na jakąś chwilkę)... pod swoim stałym nickiem, tak jak i tu - "jerzy gdansk". Wystarczy znaleźć mój nick na liście i zagadnąć. Możemy założyć sobie własny miniczat i rozmawiać "w spokojności". Zapraszam np. od dzisiaj od np. 23ciej na "czat dla czterdziestolatków" na wp. Mogę zabawić się w odźwiernego i wpuszczać do mniczata wszystkie "winiareczki" i "winiarczyków". Dla pewności... well... podam hasło - WINIARCZYK lub WINIARECZKA . Dobra... nagadałem się już. PS. Jeżeli zdecydujecie się wejść na czat, to może logujcie się z nickami jakie obraliście tutaj? I oczywiście zapraszam nie tylko Gdańsk.
13-09-2006, 21:04
Ikea jest przy ulicy Słowackiego skrzyżowanie z obwodnicą obok OBI, Electro World lub jak kto woli Centrum Matarnia lub jeszcze inaczej koło osiedla Złota Karczma
14-09-2006, 21:54
Ja bym obstawal jednakowoz przy Matarnii (kóńkretnie bar w IKEA). Bede pomykal z Gdyni, a na sama mysl o zwizytowaniu centrum rodza sie we mnie niedobre mysli.
15-09-2006, 15:02
Witek, oki... ja się dostosuję .
Napisz, proszę, kiedy będziesz siedział w barze IKEA i o której... i może jak długo. Znalazłem na mapie Matarnię i przeczytałem wskazówki Stru$a. Wyjdę z domu 3godz. wcześniej i jakoś trafię. Czekam na namiary .
15-09-2006, 18:53
Drożdże już mam. Poczta Polska zdolną jest i dotarły rozhermetyzowane, ale to nie ma ma znaczenia; były krótko w podróży i jechały szczelnie zapakowane w kilka warstw folii. Są już w lodówce.
--- Wtorek 19.oo?
15-09-2006, 19:36
Jak dla mnie termin jest ok. Czy będziesz wcześniej przygotowywał porcje? Jakie proponujesz i za ile?
16-09-2006, 15:50
OK`, wtorek, godzina 19.oo, bar w Ikea.
16-09-2006, 16:19
Porcje na miejscu. Mam kieszonkową wagę. Weźcie słoiki twist.
16-09-2006, 16:35
Tia, waga, kremowy proszek.... Już widze jak ktoś dzwoni cichaczem na policje a potem Was obrączkują i pakują do lublinka.
16-09-2006, 18:35
Cytat:Wysłane przez moonjava Woreczki na strunę,wzrok rozbiegany bo każdemu się spieszy a prorok krzyczy po dwa lata z art 48 (ustawa o narkomani)
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!
\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\" ......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
16-09-2006, 21:18
Kibi(u)ce z dala się nie wtrążalają
17-09-2006, 10:11
W dalszym ciągu potwierdzam się na wtorek w IKEA, 19.oo. Zainteresowanym via PW mogę zapodać mój komór na wszelki wypadek.
17-09-2006, 10:36
Jako zainteresowany winowajca wysyłam prośbę o "komór na wszelki wypadek" .
Jak znam moje przygody, to z pewnością Nas zamkną za tę wagę. Mamy przerypane. Pozdrawiam .
17-09-2006, 11:20
Kurna a mi się dzisiaj śniło , że mnie zamyka CBŚ i cała banda antyterrorystów . Serio . Samochodu nie zabezpieczyli i cały jakieś żule na części rozkradli. Zły znak .
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!
\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\" ......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
17-09-2006, 11:51
TEQ, w naszych stronach panuje większa wolność niźli na Podkarpaciu. Tak przynajmnniej sądzę.
19-09-2006, 20:04
No i żyjemy Nie było ani CBŚ ani innych ciekawskich służb Na dowód przeprowadzonej transakcji w środku IKEA przedstawiam zdjęcie:
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|