19-09-2006, 08:53
Witam po dłuższej nieobecości (ale to inna historia)!
Otórz mój problem jawi się następująco, Jestem w trakcie preparowania winka z czarnego bzu i podczas dogonywania pomiarów cukru postanowiłem przeprowdzić eksperyment
mój baniaczek ma bardzo szeroką szyjkę więc postanowiłem po klasycznym pomiarze cukru wrzucić cukromierz do środka i porównać wyniki. Spodziewałem się drobnych rozbierzności ale to co ujrzałem to lekka przesada. Winomierz w próbówce wskazuje 10 a zanurzony bezpośrednio w baniaczku 14.
Co wy na to
, myślicie że to może być spowodowane większym napięciem powierzchniowym w próbówce?
Otórz mój problem jawi się następująco, Jestem w trakcie preparowania winka z czarnego bzu i podczas dogonywania pomiarów cukru postanowiłem przeprowdzić eksperyment

Co wy na to
