• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Wina owocowe › Aronia v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7

Aronia - cukier i kwasowość

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Aronia - cukier i kwasowość
tk111 Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Dołączył: 10 2006
Lokalizacja: Kielce
#1
24-10-2006, 19:16
Nastawiłem w tym roku aroniowe i pierwszy raz przy wyrobie wina przeprowadzałem pomiary cukru i kwasowości. ;)
Napiszcie proszę wyniki waszych pomiarów. To tak dla porównania bo zastanawiam się czy były poprawne (szczególnie kwasowość).
Oto moje:
cukier 14 blg (przed poprawką, po przemrożeniu)
kwasowość 14 g/l
Szukaj
Odpowiedz
Skrzych
Unregistered
 
#2
24-10-2006, 21:09
Moja aronia - 13Bllg (bez poprawek)
Kwosów nie miareczkowałem.

Krzysztof
Odpowiedz
Natka Offline
Winiarz
***
Liczba postów: 581
Liczba wątków: 9
Dołączył: 10 2005
Lokalizacja: Warszawa koło Marek
Nastrój: eeeehhh.....
#3
24-10-2006, 23:22
Ho ho, u mnie 18 bez poprawek. Ale były naprawdę dojrzałe i po przemrożeniu w zamrażarce.
Szukaj
Odpowiedz
Bosufesa Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 4
Liczba wątków: 2
Dołączył: 09 2006
Lokalizacja: Warszawa
Nastrój: ok
#4
25-10-2006, 13:24
Moja aronia miała w tym roku 18 blg, kwasomierza nie posiadam
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Wina owocowe › Aronia v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7

Aronia - cukier i kwasowość


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 23-06-2025, 15:48 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa