25-12-2006, 19:42
Aronia to po rózy najciekawszy smak w tej części Europy tylko trzeba do niej inaczej podejść ( jak do pięknej kobiety) . Przez wiele lat interesuję się ziołami i dawno zerwałem z "podłym " zwyczajem robienia wina przez zalewanie go wodą.
Dostaje sie mnóstwo typów win i smaków zalewając aronię (przeręconą przez maszynkę) zalewami ziołowymi i fermentując. Podaję kilka przykładów zalew
1. mięta, szałwia, melisa, krwawnik , pokrzywa - zagotować 20 min i zalać aronię
2. dziurawiec, nawłoć, perz, pokrzywa, - zagotować 20 min i zalać aronię (wino porawiające pracę nerek)
3, pokrzywa, perz, mięta, zagotować 20 min i zalać aronię dołożyć aloesu (aloes pokrojony wcześniej i zmieszany z cukrem musi postać 3 m-ce)
Takie wina służą do uzupelnienia witamin i mikroelementów niezbędnych w życiu
i radości życia
Jak będę mial więcej czasu to jeszcze coś opowiem o winach na określone choroby które "przegarbowałem " na własnej skórze
Zapraszam na moją stronę www.kryj.mom.pl - lampy moje hobby oprócz win i nalewek i
Dostaje sie mnóstwo typów win i smaków zalewając aronię (przeręconą przez maszynkę) zalewami ziołowymi i fermentując. Podaję kilka przykładów zalew
1. mięta, szałwia, melisa, krwawnik , pokrzywa - zagotować 20 min i zalać aronię
2. dziurawiec, nawłoć, perz, pokrzywa, - zagotować 20 min i zalać aronię (wino porawiające pracę nerek)
3, pokrzywa, perz, mięta, zagotować 20 min i zalać aronię dołożyć aloesu (aloes pokrojony wcześniej i zmieszany z cukrem musi postać 3 m-ce)
Takie wina służą do uzupelnienia witamin i mikroelementów niezbędnych w życiu
i radości życia
Jak będę mial więcej czasu to jeszcze coś opowiem o winach na określone choroby które "przegarbowałem " na własnej skórze
Zapraszam na moją stronę www.kryj.mom.pl - lampy moje hobby oprócz win i nalewek i