20-02-2007, 12:40
A, ło żesz celowo wszak.. i to nie dwa, ale o wiele więcej..do tego ta łotrowska łortografia służy...
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Łortografia
|
20-02-2007, 12:40
A, ło żesz celowo wszak.. i to nie dwa, ale o wiele więcej..do tego ta łotrowska łortografia służy...
Pozdrawiam,
20-02-2007, 17:00
Jestem łotrem - wątek " fermentacja w miażdże - może jednak blender?"..
Jeżeli zmiażdżymy owoce, to otrzymamy ..miazgę, fermentujemy więc miazgę, lub w miazdze, mimo zmiażdżenia przedtem.., łot, tak mi przyszło do glowy, nie czuję się tym specjalnie zmiażdżony.. Pozdrawiam,
20-02-2007, 21:24
W polskiej pisowni jest jeszcze zasada,że zdanie zaczynamy wielką literą.Niestety,dla niektórych jest ona wciąż nieodgadnioną tajemnicą...
20-02-2007, 21:57
Witaj, Jaras,mam nadzieję, że wynika to z pośpiechu piszących. Czy wyobrażasz sobie napisanie podania "z małej litery"? Dawniej nikt by tego nie przeczytał - rzut do kosza za trzy punkty - i już koniec. Są przecież szkoły pisania CV, nie zastąpią one jednak szkolnej ławy.Ten "wąteczek"jest po to, aby odrobinę się pośmiać, czy pobawić się polszczyzną - dziwolągi językowe bywają lepsze od najnowszych dowcipów.
Zapraszam. I serdecznie pozdrawiam. edit: dziwolągi ortograficzno-językowe. Lub odwrotnie. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|