25-08-2008, 20:32
Ponieważ potłukłem
wszystkie 2 probówki od cukromierzy biowinowskich, rozpocząłem pilne poszukiwania nowych. Niestety - z tym nie tak łatwo, jak zapewne niektórzy wiedzą. Ale trafiłem (przez Allegro) na pewną firmę ze sprzętem laoratoryjnym, gdzie po dłuższej wymianie korespondencji, doprecyzowaniu co potrzeba, ustaleniu wymiarów itp itd przemiła pani Sylwia zamówiła u swojego dostawcy-producenta probówki do cukromierza !!! I oto dzisiaj są TU !
Są one szersze niż oryginalne i mają zdecydowanie grubsze ścianki - powinny więc być dużo trwalsze. Cena też chyba jest przystępna. Sam zamierzam zakupić ze 2- 3 szt. - i polecam wszystkim potrzebującym (choć na razie trochę w ciemno)
P.S.
Nie wiem czy to akurat najlepsze miejsce na wątek , ewentualnie prośba do adminów o przesunięcie na własciwe.

Są one szersze niż oryginalne i mają zdecydowanie grubsze ścianki - powinny więc być dużo trwalsze. Cena też chyba jest przystępna. Sam zamierzam zakupić ze 2- 3 szt. - i polecam wszystkim potrzebującym (choć na razie trochę w ciemno)

P.S.
Nie wiem czy to akurat najlepsze miejsce na wątek , ewentualnie prośba do adminów o przesunięcie na własciwe.