16-11-2007, 23:09
Witam.
To mój pierwszy post.
Mam zalewe która od 4 dni fermentuje, od dziś b. mocno co 1 sekundę bulka na drożdżach dzikich.
Na początku słabo bulgotało - co 20 sek. i po 3dniach rozrobiłem MD z drożdży burgung z Multimexu (2 opak. w sumie na 50l. nastawu) , bo myślałem że nie ruszy lepiej.
MD ma obecnie 24 godz. i już robi się pianka.
1.Czy moge dodać MD burgund do dzikich mocnopracujących?
2.Jaki może być tego efekt?
Dzięki za wszelką pomoc
To mój pierwszy post.
Mam zalewe która od 4 dni fermentuje, od dziś b. mocno co 1 sekundę bulka na drożdżach dzikich.
Na początku słabo bulgotało - co 20 sek. i po 3dniach rozrobiłem MD z drożdży burgung z Multimexu (2 opak. w sumie na 50l. nastawu) , bo myślałem że nie ruszy lepiej.
MD ma obecnie 24 godz. i już robi się pianka.
1.Czy moge dodać MD burgund do dzikich mocnopracujących?
2.Jaki może być tego efekt?
Dzięki za wszelką pomoc