26-09-2008, 12:20
Pomoc w takim przypadku przypomina wróżenie z fusów.
Dobrym sposobem na stabilną fermentację,oprócz espumisanu jest temperatura otoczenia do 20 stopni, użycie pektopolu.
Wróżenie
będzie łatwiejsze, jeśli napiszesz:
ile początkowo było nastawu w litrach?
i ile było tego kompotu z jeżyn w litrach?
początkową ilość cukru można oszacować z mniejszą, bądź większą dokładnością( pod warunkiem, że wiesz ile dodałeś cukru buraczanego)
Dobrym sposobem na stabilną fermentację,oprócz espumisanu jest temperatura otoczenia do 20 stopni, użycie pektopolu.
Wróżenie

ile początkowo było nastawu w litrach?
i ile było tego kompotu z jeżyn w litrach?
początkową ilość cukru można oszacować z mniejszą, bądź większą dokładnością( pod warunkiem, że wiesz ile dodałeś cukru buraczanego)