Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wyszła z balonu i nie wiem co z tego będzie
#2
Pomoc w takim przypadku przypomina wróżenie z fusów.
Dobrym sposobem na stabilną fermentację,oprócz espumisanu jest temperatura otoczenia do 20 stopni, użycie pektopolu.

Wróżenie ;) będzie łatwiejsze, jeśli napiszesz:
ile początkowo było nastawu w litrach?
i ile było tego kompotu z jeżyn w litrach?
początkową ilość cukru można oszacować z mniejszą, bądź większą dokładnością( pod warunkiem, że wiesz ile dodałeś cukru buraczanego)



Wiadomości w tym wątku
[Bez nazwy] - przez Mortern - 26-09-2008, 12:20
[Bez nazwy] - przez sawer - 26-09-2008, 18:20
[Bez nazwy] - przez jassminn - 27-09-2008, 09:11
[Bez nazwy] - przez Maciek OiM - 27-09-2008, 11:14

Skocz do: