Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gęste wino jabłkowe
#5
hej,jesli chodzi ci o że wino jest troszke gęste,metne i sluzowate to prawdopodobnie mamy do czynienia z winem o niskiej zawartosci kwasów i garbnika. takiemu zjawisku sprzyja temperaturka powyżej 25 stopni.Leczenie wina polega na jego sklarowaniu glinokrzemianami(Klarowin)po uprzednim rozbiciu sluzu. Sklarowane wino po dodaniu aktywnej szczepionki drozdzy mozna powtórnie poddac fermentacji.3maj sie,pozdrowionka, powodzenia



Wiadomości w tym wątku
gęste wino jabłkowe - przez angel - 20-11-2003, 14:23
[Bez nazwy] - przez Stefan - 20-11-2003, 18:19
[Bez nazwy] - przez angel - 21-11-2003, 13:38
[Bez nazwy] - przez Stefan - 25-11-2003, 17:41
[Bez nazwy] - przez Darek725 - 24-06-2004, 10:44

Skocz do: