Liczba postów: 3.136
Liczba wątków: 307
Dołączył: 02 2004
Lokalizacja: Wołomin piwPPnice
Nastrój: miodkowy eksperymentatorski
Za 2 dni ktoś jedzie do Maroka.
Co stamtąd warto przywieść ?
przyprawy, 'korzenie' itp jako surowiec nalewkarski
Gotowe trunki ?
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 0
Dołączył: 10 2008
Lokalizacja: Johannisburg
Z gotowych trunków parę win godne polecenia,przyprawy to tak -raj,polecam z Maroka orzechy palmy betelowej,daktyle,figi.
Suszony melon zapleciony w warkocze.
Liczba postów: 4.493
Liczba wątków: 126
Dołączył: 08 2008
Lokalizacja: znikąd
Anyżówki francuskie spod lady, niestety nie wiem jakie marki i nie mogę znaleźć. Wino-Vieux Papes, no i masę przypraw.
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 0
Dołączył: 10 2008
Lokalizacja: Johannisburg
Anyżówka marokańska jedyny własny wysokoprocentowy trunek który sprzedają w sklepach nie do wypicia bez coli.Duży wybór importu z Portugalii,Francji i Hiszpanii ale ceny...Miejscowe wina czerwone 2-i gatunek,białe dobre.
Liczba postów: 4.493
Liczba wątków: 126
Dołączył: 08 2008
Lokalizacja: znikąd
Z Colą to musi być straszne, to wody u nich nie ma

? Podobno whisky też jest tania, a o cenach przeczytałem, że takie jak w Wielkiej Brytanii, więc rzeczywiście nie za zabawne.